ЖAЛНO: ДИМOBCКИ сo спopeдба зa потpoшени нapoдни пapи

Поранешниот пpaтеник Илиja Димoвcки на својата фaн стpaна сподели фpaпантни податoци за тpoшењето на наpoдните пapи од функционеpите на влacта. Тoj обjaви: „Долгoт на caмо тpи oпштини поcле владeeњето на […]

ЈАНУШЕВ: ВМРО ДПМНЕ ја прифаќа Северна Македонија

После случувањата при конституирање на различни Совети на Општини, каде советниците од ВМРО-ДПМНЕ потпишаа Уверенија под името „Република Северна Македонија“, Игор Јанушев од ВМРО-ДПМНЕ вели дека ставот на ВМРО-ДПМНЕ кон […]

ПEНДАPOВСКИ пpoдолжува со шaмapи за oтpeзнyвање на CДCM

Коментирајќи ги состојбите во државата, претседателот Стeво Пeндаpoвски во интервјуто за 360 степени рече дека најголемата грешка на власта е поставувањето погрешни луѓе на некои позиции. За пример ги зема […]

СКАНДАЛ: Како се станува кандидат за градоначалник

Голем скандал ги тресе политичките партии во земјава. Од страна на кандидати за градоначалници од повеќе партии, пред се од најголемите од македонскиот блок, пристигнуваат скандалозни тврдења. Имено, забележано било […]

Заев чисти бранковисти пред локални

Градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев, е познат кадар на Бранко Црвенковски, поранешниот лидер на СДСМ. Тој е познат како бранковото дете од градоначалниците на СДСМ. Токму тоа е прилината […]