ПEНДАPOВСКИ пpoдолжува со шaмapи за oтpeзнyвање на CДCM

Политика

Коментирајќи ги состојбите во државата, претседателот Стeво Пeндаpoвски во интервјуто за 360 степени рече дека најголемата грешка на власта е поставувањето погрешни луѓе на некои позиции. За пример ги зема градоначалниците.

-Мислам дека најголемата грешка е што за некои позиции беа поставени погрешни луѓе. Да ги земеме градоначалниците: за колку од 60те градоначалници, еве од мојата структура, како граѓанин би рекле дека добро одработиле? Да не лицитирам со бројки, ама за малкумина. Еве и во градот кајшто живееме, каде што најдобро ги познаваме состојбите, рече Пендapoвски

Дали CДCM ќе отрезне после овие шамари од Пендapoвски или ќе западне во подлабоко пијанство?