ЗАБРАНА ЗА ИЗВОЗ на свежо млеко и одредени млечни производи

Владата на Србија соопшти дека со цел овозможување на редовно снабдување на населението со млеко и спречување на одлив на суровини надвор од границите на земјата, одлучила да се забрани […]

Што се сокрива зад „мал шенген“?

Во заедничката изјава „Европски Западен Балкан“, македонскиот премиер Зоран Заев, албанскиот премиер Еди Рама и српскиот претседател Александар Вучиќ велат дека и покрај предолгиот статус-кво во однос на Европската унија […]