ЖИВОТНА СРЕДИНА: МКонцепт на настан на Фондацијата Конрад Аденауер

Фондацијата Конрад Аденауер и Центарот за правни истражувања и анализи организираа презентацијата на „Анализата на законската рамка и институционалните капацитети на локалните инспекциски служби за заштита на животната средина“. Имајќи […]

МКонцепт се поклони пред Гоце Делчев

Денес се одбележаа 150 години од раѓањето на великанот на македонската револуционерна борба, Георги Гоце Делчев. Помеѓу другите и претставници од Националниот Тим на Македонски Концепт оддадоа почит пред вечното […]

КОЛУМНА Бангиевски: „ЕВРОПА ЗДАЈ“

„ЕВРОПА ЗДАЈ“ пишува м-р Владимир Бангиевски, адвокат и потпретседател на „Македонски Концепт“ Слоганот „Европа здај“ стана популарен лозинг и симбол во времето на почетокот на деведесетите години во Словенија, кога […]

KOЛУMНA Бaнгиeвски: ЗAПАДНO НА БAЛКAНOТ

ЗАПАДНО НА БАЛКАНОТ пишува м-р Владимир Бангиевски, адвокат и потпретседател на „Македонски Концепт“ Западниот Балкан е најпроблематичното подрачје на Европа, во политичка и економска смисла и ова не е некоја […]