(Видео) УДАРНА ДОЗА „патриотизам“ во Бетмен Шоу

МКДенес го споделува Вечерното Богдан Шоу на Илиевски каде гости беа Петар Богојески, лидер на партијата Македонски Концепт, Стојанче Ангелов, лидер на партијата Достоинство и Александар Пандов, лидер на Патриотски […]

ХИМНАТА треба да се корегира, Касами во затвор

Етничкиот шовинизам има свои носители, а тоа се пред се политичари од албанската етничка заедница во Македонија. Тоа е неприфатливо и казнено поведение, а истите треба да бидат подложени на […]

СЛЕДНАТА ВЛАДА ќе нема над 3 министри од Косово

Актуелната влада е мнозинско косовска влада, која управува со Македонија, со помош на сдс измеќарите. Во неа освен претставници на Косово, и по некој Македонец, не гледаме вистински претставници на […]

ПИСМО Богојески до Борел: Повелете компромис Македонија – ЕУ

ОТВОРЕНО ПИСМО до Жозеп Борел, висок претставник на ЕУ за надворешни работи и безбедносна политика 18 ОКТОМВРИ 2023 ГОДИНА Петар Богојески, лидер на политичката партија Македонски Концепт испраќа јавно писмо […]

ИЗЈАВА: Народот ќе живее подобро со зголемена понуда, а не замрзнати цени

Власта константно и неуспешно се обидува да ги симне цените на храната и други производи со мерката „замрзнување цени“, а тие се се’ повисоки и повисоки. Левичарите се неписмени за […]

ИЗЈАВА: Мораме да го вратиме украдениот капитал во Македонија

„Мораме да го вратиме украдениот капитал во Македонија, станува збор за повеќе од 20 милијарди евра, украдени и изнесени од земјава последниве 30 години.“ – смета лидерот на партијата Македонски […]

ДАЛИ ВЛАСТА има муџахедини на ХАМАС во свои редови?

„Власта има муџахедини на Хамас во свои редови“ – изјавува Петар Богојески, лидер на партијата Македонски Концепт. Тоа не е фикција или не станува збор за некои верски радикали, кои […]