КОЛУМБИЈА заплени цел тон кокаин за Македонија

Колумбиската управа за борба против наркотици при рутинска проверка во пристаништето Буенавентура открила контејнер во кој имало еден тон кокаин, при што товарот бил наменет за балкански нарко-картел, а дестинацијата […]

CAД со нов пристап на Балканот, што планираат

САД ја менуваат стратигијата за настап на Балкан. Полека креваат раце од јалови дипломати, досадни и скапи приеми за либерални глумци и кеш профитери, кон вистинско присуство во реалниот живот […]

ГОВОР на омраза од Бугарија преку социјалните мрежи

Извесен Алекс Димов од соседна Бугарија шири невиден говор на омраза кон Македонија и Македонците по социјалните мрежи. Тој во лични пораки или преку јавни коментари споделува слика која е […]

Колку пари ќе заработи Цеца за два месеци?

Вртоглава сума за еден концерт: Колку пари ќе заработи Цеца за два месеци? Светлана Цеца Ражнатовиќ неодамна го одржа својот прв концерт по подолга пауза поради пандемијата на коронавирусот, а […]

Дали Македонија има прескапи патарини во споредба со Балканот?

Летната сезона одамна започна  голем број од нашите граѓани веќе се упатени кон различни туристички места. Патарината е значаен дел од трошокот што се  прави за патувањето . Ако одите […]

Термоелектраните на Балканот ја загадуваат цела Европа

Термоелектраните во Србија , Македонија, Албанија, Косово , БиХ и Црна Гора претставуваат економска и здравствена закана за стабилноста на Европската Унија .Бидејки тие се главен извор на брзото загадување […]