КРАЛСКИ КЕЧАП „Касни порасни“, тајната на долговечноста на Елизабета

Британската кралица Елизабета Втора лансираше сопствен бренд на кечап, објави People. Кечапот е „совршен за појадок или во секое време од денот“, се вели во слоганот на рекламата. Состојките се […]

Која е државата со најголема мрежа на брзи пруги?

Не помалку од 37.900 километри ја минуваат целата земја, поврзувајќи ги сите нејзини најголеми градови. Целиот процес е завршен од 2008 година. Половина од вкупниот број е завршен само во […]