ДОБРО УТРО со АМАТЕРКАТА И ДВОГЛАВАТА ВЛАДА

ДВОГЛАВАТА ВЛАДА  ЈА  ДОКУСУРУВА  МАКЕДОНИЈА пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет Лицемерието и политичката проституција на владејачкиот СДСМ со нивниот партнер ДУИ дојдоа до почетокот на крајот на […]

ДОБРО УТРО СО АМАТЕРКАТА И ДРУГИТЕ ПРИМАТИ ОД ВЛАСТА

ТИЕ  НЕНАСИТНИ, А НИЕ СЕ’ ПО-ГЛАДНИ! пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет Секој еден кој има „по рапав мозок“ не би останал рамнодушен на скандалозното владеење на моменталната […]

ДОБРО УТРО СО АМАТЕРКАТА И ВЛАДИНИТЕ ХОТЕЛСКИ УСЛУГИ

ХОТЕЛСКИ УСЛУГИ НА МАНИПУЛАТИВНА ВЛАДА НА СЕВЕРНА пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет Постојат повеќе мотиви за манипулација. Понекогаш тие мотиви се кријат зад желбата на манипулаторот да […]

ДОБРО УТРО од Аматерката со истата желба

пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкyлтeт ЖЕЛБАТА ИСТА И ОВАА ГОДИНА – МАКЕДОНИЈА НОРМАЛНА ДРЖАВА Македонскиве содијал демократи очигледно имале проблем, не кај целите туку кај механизмите и […]

ДОБРО УТРО од Аматерката со моменти пред тонење

ПОСЛЕДНИТЕ МОМЕНТИ ПРЕД ТОНЕЊЕ пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкyлтeт Откако се прошири веста дека бродот ќе потоне, екипажот ги спушти спасувачките чамци и го напушти. Во секој […]

ДОБРО УТРО од aматерката со измилена реалност

ИЗМИСЛЕНА РЕАЛНОСТ пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкyлтeт Способноста на умот е да ја процени реалноста на надворешниот свет и соодветно да дејствува според него, за разлика од […]

TEATPAЛНО добpo утpo oд aматepката „oд нaшатa пapтиja“

Teaтpaлна eвpo – интeгpaција пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкyлтeт Во периодот на големи очекувања за интеграциите на Македонија во ЕУ, по склучувањето на театралните договори со соседите […]