ДУЈОВСКИ со жестока порака до Ковачевски и Заев

Изјави

„Има доста нови луѓе во партијата. Можеби нов дух за СДСМ која во наредите месеци треба да го провери единството внатре и во владата. Ова е добар потег на Ковачевски кој промени голем дел од изборниот и централниот одбор. Со други зборови заевистот Дујовски подржува чистка на заевисти?

За тоа дали СДСМ ја научи лекцијата од поразот на локакните избори, дали ја сфати Ковачевски пораката на граѓаните е се уште рано да се зборува. Тој е неколку недели лидер. Ќе видиме како ке се однесуваат и новите лица. Дали новите луѓе ја сфатиле пораката. Граѓаните покажаа што ценат, а што не. Се направија многу промени од СДСМ во насока на инвестиции, договори, но се покажа дека граѓаните не го почитуваат тоа. Сакаат дополителни измени.

Значи според проф. Дурловски, граѓаните се криви, а не СДСМ. Тоа е секогаш така од лица заљубени во партиски интереси, а не во државни. Зашто само он ги гледа неверојатните економски резултати на владата на СДСМ, сите останати граѓани се слепи.

Сега по формирањето на Владата, мора промена на полтиката на СДСМ и на Владата. Само така ќе покажат дека ја сфатиле пораката. Многу слаба медиумска покриеност, проекти кои многу слабо се реализираат, внатрепартиски судири ќе значи дека ниту Ковачевски ниту останатите не ја сфатиле пораката.“ – вели Никола Дујовски, универзитетски професор.