УAПCEН кyмoт на Фpчкoвcки, дел од MНP eкипaта

Откако стана јасно дека светски мафијаши се користеле со македонски дипломатски пасоши и биле транспортирани низ светот во организација на македонски дипломати, по потреница на ИНТЕРПОЛ беа притворени неколку македонски […]

Фрчковски, Богојески и Хајредини за УЧK и Oxpидcки договор

После 20 години од рамковниот Охридски договор, сеуште во стручната и научна јавност нема дефиниција на случувањата во земјава од 2001 година. Кои се причините, целите и резултатот од тој […]