СТУДЕНТСКИ ПРОТЕСТИ во Скопје, ова се барањата

Студентите за денес во 16.00 часот закаажа протест во ценатрот на Скопје, пред Собранието откако беше предложено да се направат измени во Законот за субвенциониран студентски оброк. Бараат сите студенти […]

Богојески на XIV МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА во Белград

Петар Богојески, национален лидер на политичката партија Македонски Концепт / МК, ќе земе учество на XIV меѓународна научна конференција „Европските економии по СОВИД-19: Предизвици и импликации за макроекономската политика“! Богојески […]

Она кога пpофесорите стануваат ПОЛИТИЧАРИ: УКИМ со пад од 101 место!

Од  1.493 место од пред шест месеци, Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ денес е на 1.594 место. Рангирањето го врши Шпанскиот национален истражувачки совет, мерејќи ги научните достигнувања на вработените […]

СРБИТЕ со антимакедонски јубилеј во Скопје

Комитетот за византологија и медиевистика на Македонија при Институтот за историја при Филозофски факултет – Скопје, преку соопштение изрази протест во однос на планираниот начин на одбележување на 700-годишнината од […]

ИНТЕРВЈУ Проф. д-р. Живорад Томовски: За ова не се боревме!

МКДенес објавува ексклузивно интервју со Професорот Живорад Томовски е веќе една година вработен на Универзитетот во Острава, Чешка Република. Повеќе од 20 години беше дел од Универзитетот Св.Кирил и Методиј, […]