СЛАВИ ЧАЛГИЈАТА тврди дека КИРО признал МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК

Претседателот на бугарската партија „Има таков народ“, Слави Трифонов денеска со нов статус го нападна бугарскиот премиер, Кирил Петков. Петков му ветил на еврокомесарот Оливер Вархеји дека ќе го тргне […]

HE зa глyпоcтите на чалгаџиjaта Тpифонoв

Три партии од владејачката коалиција – Продолжуваме со промените, БСП и Демократска Бугарија, силно се спротивставија на ставот на лидерот на Има таков народ Слави Трифонов за бугарските односи со […]

КОНЕЧНО нормален министер во Бугарија, пријател на САД, ЕУ и МК

Бугарски национален интерес е Република Македонија да се приклучи кон Европската Унија, пат на кој следен чекор е почеток на преговори со Скопје. Отворањето на преговорите со Република Македонија треба […]

БУГAPCКА PAБОТА баpaaт пазap cо CAД, ги шитнaa кyтpињата од Maкедонија

Турбофолк ченгето и наводно претседател на партијата „Има таков народ“ Слави Трифонов предлага пазар помеѓу Бугарија и САД со ЕУ на сметка на Македонија. Тој бара да извлече голема добит […]