ВЕСТИ ЗА РАНОБУДНИ: „Гучи“ продава сандали кои порано ги носеше секој Југословен

На официјалната страница на луксузниот моден бренд „Гучи“ се продаваат пластични сандалки кои потсетуваат на оние кои минатиот век ги продаваше „Југопластика“. Летниот одмор во поранешна Југославија не можеше да […]

Сите сандали на Екатерина

Поранешната бугарска вицепремиерка и министерка за надворешни работи, преубавата Екатерина Захариева позната е на јавноста по нејзиниот стил на облекување. Тоа е оној стил за брзо соблекување, кој користи патент […]