ВО МОМЕНТОВ се силуваат 12/13 годишни девојчиња во СКОПЈЕ

Неспособната власт и целосно девастираното МВР под оваа несреќа наречена министер за внатрешни работи, доведе центарот на Скопје, особено Дебар Маало да се претвори во „зона сумрака“, смета лидерот на […]

КАКО ЧЛЕНОВИТЕ НА СЕМЕЈСТВОТО СТАНУВААТ НАШИ НЕПРИЈАТЕЛИ

Како членовите на семејството стануваат наши непријатели? Познатиот руски психијатар и психотерапевт Михаил Литвак истакнал дека понекогаш најблиските луѓе можат да ни бидат најголеми непријатели, иако тоа воопшто не го […]

СРАМНА КАТАСТРОФА: РУСИЈА продава 121.000 киднапирани деца од Украина

Руската Федерација прави законски измени за да може да „посвојуваат“ украински деца, киднапирани од окупираните територии по упростена и кратка процедура. Тоа го објави украинскиот омбудсман по човекови права Људмила […]

ДИРЕКНО: Богојески со порака до Филипче

Министерството за образование ќе барало дозволи од родителите за да започне скринингот во училиштата, кажа денеска министерот за здравство Венко Филипче. – Од утре ќе биде испратено писмено барање до […]