ДИРЕКНО: Богојески со порака до Филипче

Изјави

Министерството за образование ќе барало дозволи од родителите за да започне скринингот во училиштата, кажа денеска министерот за здравство Венко Филипче.

– Од утре ќе биде испратено писмено барање до родителите, а од другата недела ќе почнеме со скринингот. Не е ништо страшно, обичен брис се зема, за да видиме дали ќе откриеме асимптоматски носители на вирусот. Јас верувам дека до крајот на оваа, почетокот на следната тоа ќе се обезбеди, за да од следната недела се спроведе скринингот“, рече Филипче и остана жив. Истиот оној Филипче кој цела кампања ја помина по митинзи, каде не се почитуваа мерките за заштита од зараза.

На тоа жестоко реагираше на социјални мрежи Петар Богојески, кој објави:

„ФИЛИПЧЕТО да направеше скрининг на навивачите на партиски митинзи?!? Каде нит мерки се почитуваат, нит бутур!

А да ги остави децата по школите на раат?!? Им помина свадбата – избори и удри по децата, трауматизирај!

Венко и Мила сексуалката да се соземат, да не ги соземиме!!!“ – се зборовите на Богојески