САД со антитерористичка единица на Косово поради исламистички келии

Соединетите Држави ќе испратат 20 припадници на воената полиција на Националната гарда на Кентаки во едногодишна мисија на Косово и Метохија, јавуваат Репортерс. Причината е постоењето на исламистички терористички келии […]

ФРАНЦИЈА затвора џамии поради радикален ислам

Француските власти затворија џамија во регионот Оаза поради радикални проповеди на имами кои го бранат џихадот. Џамијата во градот Буве ќе остане затворена шест месеци, соопштија локалните власти, пренесува Индекс. […]

ВАЖНО: Европскиот суд забрани бурки и во приватен сектор

Темата за забрана на бурки во Македонија беше долго време „забранета“. Прв кој јавно ја отвори, без да се плаши за последиците беше лидерот на Македонски концепт Богојески. Тој јасно […]