Кој е бизнисменот со лажните вакцинални сертификати и ПЦР-тестови?

Во земјите од соседството, а и во Македонија се прават и се продаваат лажни ПЦР-тестови, како и потврди за примена вакцина, кои ги користат лица што не се вакцинирани за […]

Дали ќе се воведува задолжителен тест за влез во Македонија ?

Комисијата за заразни болести на следниот состанок ќе разговара за опасноста од делта сојот и заштита на границите со евентуално воведување тестови. Министерот за здравство Венко Филипче вели дека сегашните […]