СКАНДАЛ: Банките направиле екстра профити од корона кризата

Македонскиот приватен сектор полека, но сигурно се опоравува од пандемијата на коронавирусот, а доказ за тоа е профитабилноста на компаниите. Заклучно со третиот квартал од годинава, македонските компании ја зголемиле […]

Колку заработија приватните болници од корона кризата?

Изминатата година значително доминираа приходите на приватните болници предизвикани од корона кризата. Аџибадем Систина, компанија во мешовита сопственост, оствари приход од 41,3 милиони евра и тоа е за 6 отсто […]

Мицкоски и Анѓушев делеле колач од 80 милиони евра?

Сопствениците на мали хидроцентрали имаат одлична заработка. И покрај жестоките реакции на граѓаните и еколошките здруженија, тие функционираат со полна пареа. Сега имаме одговор и зошто. Тоа е профит од […]