ПРЕС: Легати на идолите на нацијата – идентитет во 21ви век

Пресконференција на политичка партија Македонски Концепт за промоција на Проектот „Легати на идолите на нацијата“, дел од Програмата „Рестарт ЗА Македонија ’24“. Пораката ја упати Тим лидерот за култура во […]

ПРЕС на Македонски Концепт за ЕУ извештај

Пресконференција на политичка партија Македонски Концепт во врска Извештај на ЕУ за напредок на Македонија во интегративниот процес кон Унијата. Се обрати националниот тим лидер на партијата, Петар Богојески. Само […]

БУГАР ОСМАНОВ со поддршка за северномакедонци, дали исто и за кавказоалбанци

Министерот за надворешни работи Бугар Османов во одговор на новинарско прашање денеска истакна дека треба да бидеме коректни и да нема реакција на изјавата на претседателката на Европската Комисија, Урсула […]

ВОНРЕДНО (видео) Обраќање на Бајден, инвазијата е започната

Американскиот претседател Џо Бајден, со задоцнување од 1,5 час се обрати на прес конференцијата во врска со ситуацијата во Украина. Своето обраќање Бајден го започна со обвинување дека Русија со […]

ШЕЌЕРИНСКА преку ЗЛОУПОТРЕБА на АРМ до раскол во СДСМ и нова партија

Скандалозна злоупотреба на прес центарот на Министерството за одбрана и АРМ за партиска пресконференција на лицето Радмила Шекеринска, вклучително и на началникот на Генералштабот на Армијата, генерал полковник Васко Ѓурчиновски. […]