БОГОЈЕСКИ до Маричиќ: Другар, одговори само на едно прашање

Вицепремиерот за европски прашања Бојан Маричиќ, на социјалните мрежи се пофали со брз влез на Македонија во ЕУ, најкасно до 2030 година. На тоа реагираше и европскиот амбасадор во Скопје, […]

Новинарот го прашува Зеленски: „Што ќе правите по војната?“, еве го ХИТ одговорот!

Во неколку наврати, Володимир Зеленски изјави дека војната започнала на Крим и ќе мора да заврши со неговото ослободување. Само да спомнеме неколку зборови изговорени за време на некои говори […]

СКАНДАЛ: Што работат македонските историчари

Македонија има сериозни државни проблеми, особено во однсите со соседите и светот, токму поради историските теми. Дали нешто работат и што сработеле македонските историчари од сите институти во земјава, децении […]