ДЕНЕС ПРАЗНУВАМЕ

Денес Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија и верниците го празнуваат Преображение Господово! Тој празник спаѓа во големите празници што ги празнува Светата Христова црква, но тој и со поголемиот […]

Денес одбележуваме

Денес Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија ги одбележува „Седумтемина Макавеи, нивната мајка Соломонија и свештеникот Елеазар“! Сите пострадаа за чистата Израилска Вера од царот Антиох, од едни наречен Епифанос […]