НОВИОТ КРАЛ на Британија е ПРАВОСЛАВЕН!

Чарлс го прифати православието, верата на татко му.   Принцот Филип бил православен, а формално прифатил англиканизам, со цел да се венча со Елизабета. Чарлс на Света Гора бил покрстен […]

ДВОЛИЧНА РУСИЈА: Лавров со директен напад врз МПЦ – ОА

Рускиот министер за надворешни радоботи, Сергеј Лавров ги потопи сите надежи на русљубците во Македонија за каква било помош на Руската црква во македонското црковно прашање. Лавров многу прецизно откри […]