Министерот Тошковски објасни зошто е приведен новинарот Фуркан Салиу

Во однос на приведувањето на лицето Ф.С. од Скопје ја информирам јавноста дека истото е последица на извршен напад на полициски службеници, припадници на Единицата за брзо распоредување кои биле […]

МВР: Новинарот кој нападнал припадници на ЕБР бил ВООРУЖЕН!

Денеска ( 07.04.2024) околу 17 часот на фудбалскиот стадион во с. Средно Коњари за време на фудбалскиот натпревар помеѓу ФК “БВК Коњаре” и ФК “Куманово”, на дваесетина минути пред крајот […]

Новинарот го прашува Зеленски: „Што ќе правите по војната?“, еве го ХИТ одговорот!

Во неколку наврати, Володимир Зеленски изјави дека војната започнала на Крим и ќе мора да заврши со неговото ослободување. Само да спомнеме неколку зборови изговорени за време на некои говори […]

УПАТСТВО ЗА ДИЈАСПОРА објави новинарот Марјан Николовски

Балканските држави често се натпреваруваме со капацитетите на нашата дијаспора. Ако грчката е позната по лобизмот во светот на политиката и дипломатијата, албанската по бандитизмот, српската по национализмот, а бугарската […]