Проф. НАЈЧЕСКА го уби БУГАР ОСМАНОВ

Професорката Мирјана Најчевска реагира на инсистирањето на МНР Бугар Османов за безусловна промена на уставот на Република Македонија зашто доколку тоа не се стори со ноември годинава, прекинува дијалогот за […]

Проф.НАЈЧЕВСКА за Богојески: Проф.Марјановиќ се превртува во гроб

Во врска со незаконскиот отказ на државниот советник Петар Богојески од Министерството за одбрана, во јавноста се огласи и проф. Мирјана Најчевска со свој коментар. „Ова е нарушување на основните […]

CУДИP: Нajчевcка – Богojecки за Paмковeн договop

Најчевска реагира по повод скандал договорот помеѓу Заев и Алтернатива, со интересен предлог. Според неа, време е за Рамковен договор за правата и правична застапеност на Македонците! Според неа целосно […]

Проф. Најчевска до Груби за Оxpидcкиoт дoгoвop

Професорката Најчевска жестоко реагира на злоупотребите од самонаречениот прв вицепремиер Артан Груби кој ни вели: “Ништо лошо не и се случи на Северна Македонија од Законот за територијална поделба, ништо […]