CУДИP: Нajчевcка – Богojecки за Paмковeн договop

Македонија

Најчевска реагира по повод скандал договорот помеѓу Заев и Алтернатива, со интересен предлог. Според неа, време е за Рамковен договор за правата и правична застапеност на Македонците!

Според неа целосно е нарушен етничкиот баланс во Владата и не е согласно процентот на населението во земјава.

На предлогот на Најчевска и возврати Богојески, со уште поуникатен предлог.

Читам некои бараат Рамковни за Македонците… Не мили мои, НЕ!

На сите нас ни треба МАКЕДОНИЈА без рамковни… граѓанска, во која сите ние сме Македонци!

Ама џабе јас Ви кажувам, Вие си знаете! – коментираше Богојески