ОПАСНО РЕШЕНИЕ на Владата, поскапуваат храната и струјата

Владата ги прави последните анализи, кои мерки за спас од енергетската и економската криза ќе продолжат по 31 мај. Според најавите на премиерот Ковачевски се разгледуваат повеќе опции, но замрзнување […]

МАКЕДОНИЈА ПРЕД БАНКРОТ, итно бара 900 милиони евра!

Македонија ќе бара од Меѓународниот монетарен фонд најмногу 900 милиони евра како задолжување за надминување на буџетската криза. Со овој заем националниот долг би се зголемил од 61 на 63 […]

ММФ ги обвини САД и Кина со омикрон за светската криза

Директорката на Меѓународниот монетарен фонд, бугарката Кристалина Георгиева изрази загриженост за послабото закрепнување и повеќе ризици за светската економија. Според неа, тоа се должи на забавувањето на економиите на САД […]