КОСОВО: Кризата заврши, НАТО победи

Локалното население денеска ги отстрани барикадите на граничните премини Јариње и Брњак во северно Косово, по што се повлекоа специјалните единици на косовската полиција со што е испочитуван делот од […]

НАТО / КФОР интервенира на Косово

Ситуацијата кај граничниот премин Брњак во Косово е крајно напната, а припадници на специјалните единици на косовската полиција често се судираат со цивилни лица или возачи на автомобили со таблички […]