(Документи) КОМИНТЕРНАТА го создала БУГАРСКИОТ, а не МАКЕДОНСКИОТ јазик

Во Бугарија омилена тема за докажување на бугарскиот карактер на Македонија е тврдењето дека не постои македонски јазик, а истиот е создаден од Тито и Коминтерната. Но вистината е сосема […]

АПАСИЕВ со исти ставови како БУГАРИТЕ, СССР ги демантира

На целата јавност ни се познати монти пајтон политичари, како Димитар Апасиев и оние несреќите од Родина, кои заедно со избугарените македончиња тврдат дека СССР признавал или создал македонска нација […]

(Видеа) КОНЕЧНО ВИСТИНАТА: За професор од Софија МАКЕДОНСКИОТ е литературен, а БУГАРСКИОТ вештачки

Нема сомнеж дека македонскиот јазик е литературен, а не дијалект. Историјата на македонскиот јазик не започнува со Коминтерната и нејзината хипотетичка интервенција во 1945 година. На оние кои тврдат дека […]

АПЕЛ Богојески: Престанете да навивате за Украина или Русија, гледајте Македонија

Богојески во врска руската агресија врз Украина даде изјава со која ги појаснува македонските позиции, или како што тој нагласи, „време е за нешто сериозно во врска со темата“. „Русија […]

СТИПЕ МЕСИЌ: Бугарите зборуваат глупости, Тито не ги создаде Македонците

Поранешниот хрватски претседател Стипе Месиќ тврди дека Бугарија беше на страната на нацизмот, а потоа прејде на страна на сојузниците, а дека Македонците не ги создал ниту Тито, ниту Коминтерна. […]