ЛУДНИЦА: Талибанците со куп летала

Талибанците сега поседуваат борбени авиони кои го надминуваат бројот на воздушните сили на најмалку 10 земји на НАТО, меѓу кои и Албанија, Македонија, Црна Гора, Словенија, Исланд, Луксембург, Летонија, Литванија […]

СПЕКТАКУЛАРНО: Новата контрола на летање во Кабул

На социјалните мрежи низ целиот свет протече слика со новата екипа на контрола на летање на меѓународниот аеродром во Кабул. После оваа крајно професионална талибанска посада, турканици во авио компаниите […]

НАЈНОВО: Колку Aвгaниcтaнци дoaѓaaт во Maкeдониja?

Министерот за надворешни работи информира дека од Националниот демократски институт е стигнато барање за привремено сместување на дополнителни 200 цивили, покрај бројката од 186 граѓани од Авганистан за привремено прифаќање […]

ХАОС во Авганистан, како ќе се вратат Македонците

Преку социјалните мрежи пристигнуваат страшни снимки на масовна паника и панично напуштање на Авганистан. Покрај локалните жители, таму има илјадници странци, меѓу кои и 100 Македонци. Како Македонците ќе се […]