ХАОС во Авганистан, како ќе се вратат Македонците

Свет

Преку социјалните мрежи пристигнуваат страшни снимки на масовна паника и панично напуштање на Авганистан. Покрај локалните жители, таму има илјадници странци, меѓу кои и 100 Македонци.

Како Македонците ќе се евакуираат во овој хаос? Дали ќе бидат жртви на компаниите за кои работеа?

Колку навистина е загрижена и активна македонската Влада и МНР да им помогне на нашите граѓани?

Авганистанците се качуваат врз крилата на авионите и паѓаат после полетување.