ДОБРА ВЕСТ за тие што го „фатиле“ денот – ранобудни!

Според едно интересно истражување, ранобудните луѓе се посреќни луѓе. Во истражувањето учествувале здрави личности на возраст од 20-тина години, а експериментот траел 6 дена. Сите испитаници биле „ноќни птици“. Во […]

ИСТРАЖУВАЊЕ: ФБ рејтинг на политичарите

МКДенес реализираше истражување на поддршката од граѓаните, која ја имаат македонските политичари на социјалната мрежа Фејзбук, со одредена резерва поради типот на фан страните. Кај некои од нив видливи се […]

Зоран Иванов: Истражувањето на МКонцепт е научна студија

Македонски концепт спроведе социолошко истражување за ефектите на говорот на омраза во политиката. Истражувањето се спроведувало 60 денови, преку внатрешна и надворешна комуникација на МКонцепт. Истажувањето се спроведило без предходно […]