Зоран Иванов: Истражувањето на МКонцепт е научна студија

Изјави, Македонија, Политика

Македонски концепт спроведе социолошко истражување за ефектите на говорот на омраза во политиката. Истражувањето се спроведувало 60 денови, преку внатрешна и надворешна комуникација на МКонцепт. Истажувањето се спроведило без предходно информирање, со цел анкетните резултати да бидат веродостојни. Да ја отсликуваат реалната состојба.

Во организација на Организацијата Цивил на граѓанскиот активист Џабир Дерала, се организираше промоција на резултатите од истражувањето.

Богојески истакна дека е разочаран од резултатите.

Емпириски докажавме дека е многу лесно да се биде „успешен“ политичар, доколку користите говор на омраза, изјави Богојески.

На презентацијата свој критички осврт даде познатиот новинар и политички аналитичар, Зоран Иванов.

Според Иванов, истражувањето на Македонски концепт е научна студија, која го потврдила она кое сите го знаеме. А тоа е дека политичарите користат говор на омраза.

Изјавата на новинарот и аналитичар Иванов можете во целост да ја проследите на овој линк: