СКАНДАЛ: АКАДЕМИКОТ НА ЗАЈКО им плачел на Бугарите дека е под притисок, инаку се ќе прифател

Копретседателот на македонско – бугарската историска Комисија од Бугарија, болшевикот Ангел Димитров го искодоши неговиот колега од Македонија Драги Ѓорѓиев, познат како академикот на зајко, дека се ќе прифател, ама […]

ПИСКОТНИЦИ од Димитров: Македонците ГИ САКААТ Србите, а не Бугарите

На агендата на последната средба на Заедничката македонско-бугарска историска комисија што се одржа во Скопје беа учебниците по историја и периодот на Средновековието во Бугарија и во Република Северна Македонија […]

ДОБРО УТРО СО АМАТЕРКАТА И ВЕКОВНАТА ВОЛЈА ЗА САМОСТОЈНОСТ

НА КОЛКУ РЕФЕРЕНДУМИ ТРЕБА ДА СЕ ПРЕИСПИТУВА ВОЛЈАТА ЗА САМОСТОЈНОСТ?! пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет „Граѓани и граѓанки на Македонија дозволете вечерва на вас и на сите […]

ДА БИДЕМЕ СЕРИОЗНИ, состојбата со бугарската Комисија е АЛАРМАНТНА

Богојески објави негова реакција во врска соопштението на бугарската Комисија за историја, во кое таа сама себе се демантира и продолжува со платеничкиот ангажан за уништување на македонскиот идентитет. Богојески […]

БОГОЈЕСКИ: Комисијата на трговци со мртовци заговара поделба на Македонија

Откако денес Комисијата за трговија со историја помеѓу Македонија и Бугарија објави реакција на негодувањата на јавноста, во обид да го покрие срамот на кој е изложена, најжестоко им возврати […]

НОВО БАРАЊЕ од Бугарија, ќе се отвара БИБЛИЈАТА

После последните отстапки од Македонија кон Бугарија, со кои целокупното средновековно, македонско историско и културно наследство им го дадовме на Бугарите, пораснаа амбициите на источниот сосед. Имено, сега Бугарија бара […]

ДОБРО УТРО СО АМАТЕРКАТА ЗА КИРАЏИИТЕ ВО СВОЈАТА ТАТКОВИНА

МАКЕДОНЦИТЕ КИРАЏИИ ВО СВОЈАТА ТАТКОВИНА пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет 21 годинаод  Рамковниот договор кој требаше да  донесе мир и поправична застапеност на заедниците во општествениот животот.  […]

ВОНРЕДНА РЕАКЦИЈА: Македонски граѓани, се отвори патот за одбрана

На денешната пресконференција, копреседателот на македонско – бугарската историска комисија Драги Ѓеоргиев ни ги презентираше компромисите со Бугарите за македонската античка и средновековна историја, на што поголем дел од нацијата […]

СКАНДАЛ ВИДЕО: Пендаровски ПРИЗНА што е договорено со Бугарија

Претседателот Стево Пендаровски гостувајќи во „Клик Плус“ на ТВ21, зборуваше околу договорањето на историските личности со Бугарија и желбата на таа држава да воспостави цензура на мислата и говорот во […]