СКАНДАЛ: АКАДЕМИКОТ НА ЗАЈКО им плачел на Бугарите дека е под притисок, инаку се ќе прифател

Балкан, Македонија

Копретседателот на македонско – бугарската историска Комисија од Бугарија, болшевикот Ангел Димитров го искодоши неговиот колега од Македонија Драги Ѓорѓиев, познат како академикот на зајко, дека се ќе прифател, ама бил под закани и стравови во Македонија.

Како што вели Димитров, некои од македонските колеги отворено му кажале дека се подложени на заплашувања и на притисок во Македонија, ако променат нешто во нивната позиција.

– Тоа не значи дека тие не се подготвени тоа да го направат, но зборувам за атмосферата во јавноста и тоа јасно покажува што се случува во Република Северна Македонија – коментира Димитров.

Замислете, оваа несреќа од академик им палачел на Бугарите дека не може да им даде и г’з ако е потребно, зашто во Македонија бил под закани и заплашувања.

Тоа значи дека одличен рецепт ќе биде доколку некој од комисијата биде навистина казнет од граѓаните, па на сите до еден да им дојде памет кај се најдуваат овие белосветски предавници за ситни пари.