Десетте магични правила ЗА ИСПОЛНЕТ ЖИВОТ

АКО ВАШАТА РЕАЛНОСТ Е ПРЕМНОГУ ДОСАДНА, СОЗДАДЕТЕ ДРУГА Ичиго ичи, што во превод значи „едно време, еден состанок“, нè поттикнува да ја цениме природата во секој момент бидејќи нема да […]

ВЕСТИ ЗА РАНОБУДНИ: Што се треба да исфрлите од вашиот живот…

Сами ја саботирате сопствената СРЕЌА И УСПЕХ: Правилото на седумте „О“ кажува што се треба да исфрлите од вашиот живот. По природа, луѓето имаат тенденција да ја обвинуваат околината и […]

ВЕСТИ ЗА РАНОБУДНИ: Треба да уживате во животот

На прашањето што е среќа и како да се биде среќен, д-р Несторовиќ во одлично интервју за Телеграф.рс: „Пред десетина години организирав состанок и поканив професор по психологија од Загреб. […]

Еве каде најубаво се живее!

Пандемијата ја зголеми нашата благодарност за местото каде што живееме, при што многумина ги преиспитуваат своите родни градови. Заедно со флексибилноста на работа на далечина и меѓународните граници полека се […]

Всадено првото целосно вештачко срце

Првото целосно вештачко срце беше успешно пресадено во САД! Хирурзи во Универзитетската болница Дјук успешно пресадеија целосно вештачко срце на 39-годишен маж на кој ненадејно му откажало срцето. За разлика […]