Анкета на ИРИ: Западен Балкан го губи трпението поради чекање за влез во ЕУ

Земјите од Западен Балкан се строго поделени меѓу Западот и Русија, а некогаш силната поддршка за пристапување во Европската Унија сега се намалува, покажува неодамнешната анкета на Меѓународниот републикански институт […]

ДАВКОВА со порака до ЕУ : „Ако вие во Европа велите дека Уставот е највнатрешната работа, тогаш да имате разбирање и за нашиот Устав“

„Ако сите вие во Европа велите дека Уставот е највнатрешната работа, тогаш ве молиме да имате разбирање и за нашиот Устав зашто тој е закон над законите. Немаме ништо против […]

Македонски концепт: НАТО Алијансата е клучна за безбедноста и стабилноста на Македонија, политички дилетанти ја замајуваат јавноста

Политичката партија Македонски Концепт во рамки на најновите изјави на политички дилетанти од типот на квази-политичката партија Левица и претседателски кандидати од типот на Билјана Ванковска, а во врска со […]

Македонски Концепт: СДС и ДУИ ја претворија Македонија во рај за криминалци и коруптивни елити

Македонски Концепт: СДС и ДУИ ја претворија Македонија во рај за криминалци и коруптивни елити Политичката партија Македонски Концепт не е изненадена од извештајот на Фридом Хаус кој наведува дека Македонија […]

МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ со нов потпретседател за меѓународна соработка

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА, 02 АПРИЛ 2024 ГОДИНА Македонски Концепт избра нов потпретседател за меѓународна соработка Во рамки на редовните партиски активности, Националниот Комитет на политичката патија Македонски Концепт, по предлог на […]

АЛБАНСКИОТ ШОВИНИЗАМ анализиран од ИТ на МК

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА, 28 ДЕКЕМВРИ 2023 ГОДИНА Албанскиот етнички шовинизам добива димнзии на верски радикализам Во врска последните изјави на македонски политичари од албанската етничка заедница, поткрепени од косовски политичари, а […]

СТАВ Богојески: Три причини ја спречија ЕУ да се прошири на Балкан

Одлуката на Европскиот Совет да не започне пристапни преговори во Македонија и Албанија во 2024 година има свои причини, но и последици, изјавува Петар Богојески, лидер на партијата Македонски Концепт. […]

ПРЕС на Македонски Концепт за ЕУ извештај

Пресконференција на политичка партија Македонски Концепт во врска Извештај на ЕУ за напредок на Македонија во интегративниот процес кон Унијата. Се обрати националниот тим лидер на партијата, Петар Богојески. Само […]

ПИСМО Богојески до Борел: Повелете компромис Македонија – ЕУ

ОТВОРЕНО ПИСМО до Жозеп Борел, висок претставник на ЕУ за надворешни работи и безбедносна политика 18 ОКТОМВРИ 2023 ГОДИНА Петар Богојески, лидер на политичката партија Македонски Концепт испраќа јавно писмо […]