НАЈНОВО: Филипче даде оставка по притисок од ДИУ

После оставките од морални причини на функционерите од ДУИ, директор на болница Тетово и заменик министер за здравство, Филипче Венко се најде во небрано. Черешна се од корен корнеше, Филипче […]

Руски казачок на бугарска гајда

Македонските политички партии, полека но сигурно тргнаа по грчкиот пат за бугарското прашање во Македонија. Само помислете како ќе беше ако го решевме спорот за името со Грција во 1993 […]