ГРЦИТЕ тврдат (докази) БУГАРИТЕ се Хуни, немаат ништо со МАКЕДОНЦИТЕ

Грчките извори за бугарската историја, објавени и публикувани и во научните институции во Бугарија, вклучително и останати словенски извори, докажуваат дека СРЕДНОВЕКОВНИТЕ ПРАВИ БУГАРИ СЕ ТУРКИ – од групата на […]

ГРЦИЈА против БУГАРИЈА, објавија оригинален документ за Македонците

На социјалните мрежи се појави оригинален фототипен документ за ГРЧКИ ПОПИС ОД 1928 –  на кој МАКЕДОНЦИТЕ се ВТОРИ ПО БРОЈ НАЦИОНАЛНО ОПРЕДЕЛЕНИ Под притисок од меѓународната заедница, грчката држава […]

ДА ПОТСЕТАМ, зошто ние Македонците сме за ЕУ и дали треба да продолжиме

Често ЕУпесимистите или луѓето кои се длабоко разочарани од ЕУ, делумно со право, нас посветените борци за целосна интеграција на Македонија во ЕУ не нарекуваа ЕУфундаменталисти, но забораваат да истакнат […]

ОТКРИЕН ПРЕСТОЛОТ од бабата, на кој растел АЛЕКСАНДАР Македонски

Археолозите го открија престолниот стол на неговите баба и дедо, со кои растел големиот Александар Трети Македонски. Ова е уникатниот мермерен престол на Еуридика, баба по татко на Александар, пронајден […]

ВАЖНО: Откриен НОВ МОЗАИК во МАКЕДОНСКАТА палата во Ајга (Вергина)

Грчките археолози открија нов целосен мозаик стар повеќе од 2.400 години, во срцето на старата македонска кралска палата на династијата на Агреадите, на Филип Втори и Александар Трети Македонски. Според […]

(ФОТО) Грчка политичарка „жари и пали“ каде и да се појави, дали е моментно најзгодната политичарка во светот?

Ева Каили е родена на 26 октомври 1978 година во Солун, таа е политичарка на Панеленското социјалистичко движење (ПАСОК). Таткото на Ева, Александрос Каилис, е роден во Истанбул, а мајка […]

МЛАДИТЕ не веруваат во ЕУ, НАЦИОНАЛИЗМОТ во подем на Балканот

Европската визија го губи сјајот и на нејзино место повторно се појави национализмот, а сè повеќе луѓе од Западен Балкан, посебно помлади, веруваат дека никогаш нема да се приклучат на […]

НОВА БАЛКАНСКА ВОЈНА: Турција и Грција започнаа со акции

Грција ја активираше целокупната воена флота и ја испрати кон турското крајбрежје, особено околу спорните острови во Егејско море. Со излегувањето на флотата во Егејот, Грција одговара на континуираните турски […]

ТОП ВЕСТИ: ЕРДОГАН испрати порака кога ќе ја нападне ГРЦИЈА

Турскиот претседател Реџеп Таjип Ердоган испрати многу остра порака до Грција во својот говор одржан во провинцијата Самсун по повод Саемот за технологија и вселенска индустрија (Текнофест), организиран од неговиот […]