САД интервенира, Русија против христијаните во Грузија

Во воениот буџет на САД се предвидуваат мерки за ослободување на грузиските региони и засилување на политиката на непризнавање на сепаратистичките антидржавни режими. Владата на САД ги повикува сите држави […]

РАЗГОРУВА војната во МНР, Димитров возврати

Поранешниот министер за надворешни Никола Димиотров возврати на обвинувањата од сегашниот министер и од некои политички партии, дека не преземал мерки на време, со дирекно обвинување дека токму Бујар Османи […]