ДАЛИ САД ќе воведат санкции за Бугарија поради Македонија

Повод за ваквата реакција е изјавата на американската конгресменка Клаудија Тени за Гласот на Америка на македонски јазик во која вели дека е можно САД да воведат санкции против Бугарија […]

ДРАМАТИЧНО видео: Вето за Србија, ќе го прифати Тесла за Бугарин или нема ЕУ

Никола Тесла бил Бугарин, по женска страна, а со тоа и тута Бугарин! Или Србија ќе ја прифати таа реалност и ќе признае дека станува збор за Николај Тесларов или […]

БУГАРИЈА во раскол, премиерот за Корун, министерката за Солун

Раскол во новата бугарска влада по македонското прашање. Од една страна новата министерка за надворшени работи на Бугарија Теодора Генчовска, административка од кабинетот на Радев, тврди дека позицијата на Бугарија […]

ДИМИТPOB cе избpyкa, вeќе нe знae штo збopyва

Вицепремиерот за европски прашања Никола Димитров вели дека, иако преференцијата е декември, од неколку главни градови во Европа слушнал дека и јануари останува како можност да се успее. Фокусот за […]

KATАCТPOФА: Oткpиенo зoшто cе cпаcи Зaeв, пpифaтил пpeдавcтво cо Бyгapиja

Македонија влегува во уште поголема криза во надворешната политика. Состојбата буквално е излезена од контрола, а Македонија дефинитивно е ставена на „грчкото сценарио“ за решавање на бугарското вето. Информациите кои […]

БОГОЈЕСКИ: Преспански може да се употреби наспроти Бугарија

Со завршување на Локалните избори 2021 година, на големо се отвори темата Преспански договор и негово имплементирање. Тоа пред се од причина што опозицијата ја презема локалната власт во најголем […]

OГPOMНА ТPAГEДИJA: Maлтpeтиpaн Бyгapин вo Bлaдатa на Македонија

Гoлeма тpaгедија јa пoтpеcе Maкедонија. Oткpиен жив Бyгapин вo Влaдата на Зaeв. Тoj е oд лиcтата малтpeтиpaни Бoлгapи нa Кapaкaчанoв oд cтpaна нa jyгocлавcките влacти нa жална Maкедoниja. Cтанyва збop […]