АМБАСАДОРОТ ШАМБЕВСКИ: Мораме да го кренеме гласот ПРОТИВ

После скандалот во министерството за одбрана, каде беше даден отказ за државниот советник Петар Богојески поради вербален деликт, повеќе јавни личности се огласија со реакција за враќање на тоталитаризмот во […]

Проф.НАЈЧЕВСКА за Богојески: Проф.Марјановиќ се превртува во гроб

Во врска со незаконскиот отказ на државниот советник Петар Богојески од Министерството за одбрана, во јавноста се огласи и проф. Мирјана Најчевска со свој коментар. „Ова е нарушување на основните […]

ТАЧЕ латентен нацист, воведува вербален деликт

Ако помине владиниот предлог за промени на Законот на граѓанска одговорност граѓаните ќе бидат санкционирани и за негативно мислење, што порано се нарекуваше вербален деликт и беше укинат по крајот […]