ПОЕНТА НА ДЕНОТ со ГОЦЕ разочараниот

ПОЕНТА НА ДЕНОТ Одбележувањето на 4ти мај, денот на загинувањето на Војводата Гоце Делчев, помина во тензична атмосфера во Скопје, Софија и Солун. Особено тензиите помеѓу Скопје и Софија станаа […]

Жално! Вардар уништен, Скопје без станица

Институтот за комуникациски студии изготви приказ на загаденоста на реката Вардар. Во фокусот на тоа истражување е проектот за изградба на „Пречистителна станица за град Скопје“! https://youtu.be/nItpgiGGNFU Согласно објавеното пред […]

За бурките, ФК Вардар, зајчињата и мицињата

Денешниот настап на Петар Богојески од Македонски Концепт предизвика огромни бранувања во јавноста во земјава. Особено неговите ставови за забрана за носење на бурки во земјата, ставот за ФК Вардар […]