ДОБРО УТРО СО АМАТЕРКАТА и македонската толеранција на заканите од Бујар

ВАНДАЛИЗМОТ И ВАРВАРСТВОТО НА ДУИ НАШ СЕКОЈДНЕВЕН РЕАЛИЗАМ пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет До тука било трпението на македонскиот народ. Многу поминал овој македонски народ за да […]

ВАНДАЛИЗИРАНА Света Софија во Турција, дали е по наредба на Ердоган

Запуштеност на Светиот Катедрален Храм Света Софија – коментари со критики од страна на турски корисници на социјалните мрежи – Започнува истражување за вандализмите во царската порта. Вандализми, отпадоци, прашина. […]