ВЕТО ЗА БУГАРИЈА, за влез во шенген зоната од ХОЛАНДИЈА

Следната недела Холандија ќе се согласи Романија и Хрватска да се приклучат на Шенген зоната, но ќе го блокира приемот на Бугарија, објави холандската радиодифузна корпорација. Холандската влада на денешната […]

БИТОЛСКО ШАНКУРЕ започна да „продава“ деца по Бугарија

Битолското шанкуре, гладно за кеш, Славчо Неделковски откако остана без копанка од Министерство за култура поради сродноста со министерката која во моментов го уништува тоа министерство, се одлучи за ситни […]

ИСЧЕЗНАТИ милиони Македонци во Бугарија, каде се денес?

ДАЛИ БУГАРСКИОТ СТАТИСТИЧКИ ИНСТИТУТ ГИ ФАБРИКУВАЛ И ШТЕЛУВАЛ БРОЈКИТЕ ОД ПОПИСОТ НА НАСЕЛЕНИЕТО Бугарската ирационална и антимакедонска политика повторно исплива на површина и преку последните информации во врска со пописот […]

БОГОЈЕСКИ: Голем грев ќе падне врз нас, ЦРКВАТА ја продаваат за фирми во Дубаи и Делхи

Почитувани граѓани, последниве 3 месеци зајковци ја оттуѓуваат најважната, нашата, татковинската, светата, мајката на сите Македонци… ја пазарат Охридската Архиепископија! – реагира на својата фан страна лидерот на партијата Македонски […]

БУГАРИЈА во шок, ЦЕПЕНКОВ бил „антически’ Македонец

ЦЕПЕНКОВ СЕ ПОИСТОВЕТУВАЛ СО МАКЕДОНЦИТЕ НА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ Марко Цепенков е еден од плејадата преродбеници, кој, во етничка смисла, се сметал за потомок на Древните Македонци на Александар Македонски. Прикажуваме […]

(Видео) СТРАШНО СВЕДОШТВО од Бугарија, едно момче не се потпишало како Бугарин, еве како завршило

На социјалните мрежи се појави страшно сведоштво од жена сведок, која била полномошник од Бугарија, задолжена да ги попишува Македонците како Бугари во 1965 година. Таа е очевидец и директен […]

БУГАРИЈА ИЗУМИРА, најсиромашна држава во ЕУ, младите заминуваат

Празни ходници и само осум доенчиња во креветчиња. Одделот за акушерство во бугарскиот град Габрово ви кажува се што треба да знаете за драстичниот пад на наталитетот во Бугарија. „Овде […]

МАКЕДОНЕЦОТ го потепа БУГАРИНОТ 3-0, европски шампион

Македонија има причина за радост, пред се поради беспрекорните успеси на нашите спортисти. Македонија има синови со кои може да се гордее! Иако од власта нема честитки, бидејќи спортистот не […]