1000 гoдини БИГPOCKИ манacтир – излoжбa вo Мyзej нa мaкедoнcката бopба

„1.000 години Бигорски манастир“ е насловот на изложбата поставена во Музејот на македонската борба за самостојност, која ќе трае до 28 ноември. Посветена е на Бигорскиот манастир и реализирана е […]

БИГОРСКИ манастир: Малку за радоста

МАЛКУ ЗА РАДОСТА! Извор на лажната религиозност е неспособноста да се радуваш, или поскоро, одрекувањето на радоста, додека радоста е апсолутно суштествена, бидејќи, без двоумење, претставува плод на присуството Божјо. […]

ЧУДО: Бигорски манастир за пожарите во Грција

Бигорски манастир со објава: Литија со моштите на св. Јован Руски го спаси селото од пожар Додека беснее огнот на грчиот остров Евија, уништувајќи ги прекрасните шуми и принудувајќи многу […]