(Видеа) КОНЕЧНО ВИСТИНАТА: За професор од Софија МАКЕДОНСКИОТ е литературен, а БУГАРСКИОТ вештачки

Нема сомнеж дека македонскиот јазик е литературен, а не дијалект. Историјата на македонскиот јазик не започнува со Коминтерната и нејзината хипотетичка интервенција во 1945 година. На оние кои тврдат дека […]

БУГАРИЈА како руска измеќарка, не престана да не ЗАБАВУВА

По одлуката на Вселенската Патријаршија да ја прифати македонската црква во канонско единство, главно не забавуваат реакциите од Бугарија, чија црква во 2019 година пропушти можност да игра активна улога […]

БИГОРСКИ е албански манастир за бугарска проруска агенција БГНЕС

Ким Мeхмети, албански етношовинист, наркоман, самонаречен новинар, писател и публицист, во интервју за проруската бугарска агенцијата БГНЕС фрла дрвја и камења по македонскиот народ и Македонија. Според Мехмети, по втората […]

CКAНДAЛ: Лојалните на Мицкocки дел од рycкaта aкциja за бyгapcкoтo прашање

Минатата недела забележана беше широка офанзива на сите проруски елементи од Македонија, кои се обидуваат да го спречат решавањето на бугарското прашање во Македонија. Акцијата започна со неколку објави на […]