(Видео) ОБЈАВЕНО како „северна“ ќе стои во НОВИОТ граѓански Устав

Прв пат е објавена идејата за начинот на кој „северна“ ќе биде внесена во новиот граѓански Устав на Македонија, од страна на лидерот на Македонски Коцепт, Петар Богојески во Студио […]

ИМАМЕ РЕШЕНИЕ за администрацијата, Богојески во интервју за Локално.мк

Интервјуто на Петар Богојески, национален лидер на партијата Македонски Концепт го пренесуваме во целост: „Благоевград нема да биде центар за провокации“, велат од бугарската општина откако го забранија отворањето на […]

ДОБРО УТРО СО АМАТЕРКАТА И ПРОСЕКОТ НА ТАЧЕ

ПЛАТИ ДАЛЕКУ НАД ПРОСЕК И ВЛАДИНИ ФУНКЦИОНЕРИ  ПОД  ПРОСЕK пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет По примерот на „штурецот и мравката“ и овојпат Владата ќе се справува со […]

(Видео) Како ќе се реши АДМИНИСТРАЦИЈАТА, Богојески во Отворено 10

Националниот лидер на Македонски Концепт Петар Богојески гостуваше во емисијата Отворено 10 на ТВ24, каде одговори на неколку прашања. Она за кое сметаме дека вреди да се погледне овој краток […]

НАМАЛУВАЊЕ НА ДАНОЦИ е излез од моменталната криза според Богојески

Огромната инфлација од преку 15% и тешката финансиска криза во која западна земјава, постепено ја наметнува клучната тема за дискусија, а тоа е како да излеземе од истата. Економскиот тим […]

БОГОЈЕСКИ: Дали ќе отпуштаме Албанци од администрација?

Криминалната Влада на СДСМ и ДУИ изготвила пеколен план за дополнително полнење на администрацијата со „кадри“ на ДУИ, според методологија која сам си ја усогласил министерот за информатичко општество и […]

НА ДЕНЕШЕН ДЕН Бугарија започна да ја „администрира“ Македонија

На 18 април 1941 година, со одборение на Хитлеровата врховна команда, единиците на Петтата бугарска армија, со Шестата и со Седмата пешадиска дивизија, ја започнаа воената окупација на Македонија. Овој […]

ПРЕПОРАКА што да барате од партија во 2022, ова се ТОП платите во државно

Ако немаш „решение од државно“, не си вработен викаа старите! Во грижа за вас граѓаните, ви споделуваме информација кои места во државно се најплатени, за да им ги барате од […]

ДОГОВОРОТ ЗАЕВ – ГАШИ и Рамковен, каде е излезот, одговара Богојески

„Заев го суспендираше уставниот поредок на Македонија, ставајќи го политичкиот пазар врз судството, врз системот за професионални стандарди во администрацијата, но најболно, воспоставување на економски апархејд на едни граѓани врз […]

ЛОШО: 100 илјади евра по вработен во Инспекторат за јазици

Десетици илјади административци напикани во државни органи кои со секоја власт изминативе 30 години се размножуваат како плева, го чинат буџетот милијарди евра за плати, придонеси, коли и мебели, а […]