БОГОЈЕСКИ: Македонците СО ПРАВО СЕ ЗАГРИЖЕНИ, но паѓаат под туѓи пропаганди!

После признавањето на МПЦ – ОА од страна на Вселенската Партијаршија, се отвори голема дискусија помеѓу македонските граѓани, за жал и повторна поделба помеѓу Македонците, за тоа дали е тоа […]

ЕКСКЛУЗИВНО: Наскоро, кој стои зад бугарскиот клуб Ванчо Михајлов во Битола

МКДенес екслузивно од свои извори обезбеди документација за создавачот на бугарскиот клуб Ванчо Михалов во Битола. Кој го создава и со кои цели, за што е употребен и дали му […]

СКАНДАЛ: ВЛАДАТА со буџетска поддршка на руски тајкуни

Македонската Влада од една страна протерува руски дипломати, а од друга дирекно соработува и поддржува руски криминални и разознавачки проекти во земјава. Кон крајот на февруари годинава донесе заклучок за […]

СРАМНИ НЕБУЛОЗИ: Македонци 54%, а мајчин македонски јазик 61,38%

Истакнатиот предавник Заеб, покрај сите наместени податоци во Пописот 2021 година, заборавил да наштелова само еден податок, а тоа е колку граѓани го познаваат македонскиот јазик за свој мајчин јазик. […]

СКАНДАЛ: ЗАЕБ кој си менувал вера, договорил православни под 50%

Поранешниот премир и истакнат предавник Зоран Заев, кој самиот изјави дека бил припадник на друга вера, а потоа ја променил, во неговата мисија за уништување на православниот македонски идентитет, договорил […]

МЕГА СКАНДАЛ: Дали е „усогласуван“ ПОПИСОТ 2021 година?

Атмосферата во земјава е сериозно загреана пред објавување на конечните разултати од Попис 2021 година, закажано за крајот на овој месец. Сите процедури се завршени, а резултатите веќе договорени, но […]

АПЕЛ Богојески: Престанете да навивате за Украина или Русија, гледајте Македонија

Богојески во врска руската агресија врз Украина даде изјава со која ги појаснува македонските позиции, или како што тој нагласи, „време е за нешто сериозно во врска со темата“. „Русија […]

ДИМИТРОВ го потврди Богојески, бугарските барања стануваат ЕУ услови

Во интервју за Еуроактив премиерот Петков најавува дека со премиерот Ковачевски ќе испратат заедничко писмо до Брисел со кое ќе побараат вметнувањето на Бугарите во македонскиот Устав да стане европски […]

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Владата е пред потпис на национална катастрофа – Богојески

Лидерот на Македонски концепт на социјалните мрежи објави драматично предупредување во врска со бугарското прашање во Македонија. Тој напоменува „не да ме разрешувате, не да ме бркате од работа, не […]