Каде се пpocлавуваше со aлбaнcкoтo знaмe

Хроника

Вчерачните Локални избори 2021 завршија со низа прослави низ земјава, највеќе организирани од опозициските партии. Една од главните прослави беше пред седиштето на ВМРО ДПМНЕ во Скопје или познатата мермерна палата.

Вчудоневидувачки е декорот од таа прослава. Пред седиштето се прославуваше со албански знамиња. Секако за поздравување од сите програѓанско расположени Македонци, наспроти оние национал шовинисти.

На фотографиите се гледа како активисти на ВМРО ДПМНЕ со партиски знамиња и со националното знаме на Албанија прославуваат на плоштадот пред седиштето на партијата.

Полека но со сигурност, работите се движат кон создавање на граѓанска нација, во која припаѓаат сите граѓани на Македонија.