АЛБАНКА од Косово казнета поради двоглав орел

Мода

Организаторите на овогодинешниот избор за Мис Интерконтинентал, кој се одржа во Египет, го исклучија Косово од понатамошното натпреварување откако нивниот претставник на сцената покажа двоглав орел за време на генералната проба, неколку часа пред финалето.

Организаторите ја предупредија девојката и изјавија дека од следната година Косово, чија независнот Eгипет, кој е домаќин на натпреварот не ја признава, нема да може да учествува на изборот за Мис Интерконтинентал.